• ÚVOD
  • ONLINE SYSTÉM
    • REGISTRACE (NÁPOVĚDA)
    • PŘIHLÁŠENÍ
  • SLUŽBY
    • ORDINACE PRAKTICKÉHO LÉKAŘE
    • DIABETOLOGICKÁ PORADNA
    • INTERNÍ AMBULANCE
    • PRACOVNĚ LÉKAŘSKÉ SLUŽBY
    • RELAXACE A REGENRACE
    • PŘÍSTROJOVÁ TECHNIKA
    • SMLUVNÍ POJIŠŤOVNY
  • REGISTRACE NOVÝCH PACIENTŮ
  • LÉKAŘI
  • ODKAZY
Konprax
  • ONLINE SYSTÉM
    • REGISTRACE (NÁPOVĚDA)
    • PŘIHLÁŠENÍ
  • SLUŽBY
    • ORDINACE PRAKTICKÉHO LÉKAŘE
    • DIABETOLOGICKÁ PORADNA
    • INTERNÍ AMBULANCE
    • PRACOVNĚ LÉKAŘSKÉ SLUŽBY
    • RELAXACE A REGENRACE
    • PŘÍSTROJOVÁ TECHNIKA
    • SMLUVNÍ POJIŠŤOVNY
  • REGISTRACE NOVÝCH PACIENTŮ
  • LÉKAŘI
  • ODKAZY

Nové pracoviště Konprax v Kladně

Milady Horákové 2764, v areálu firmy ČNES (administrativní budova, vstup B).

Nabízíme: Pracovně lékařské služby a fyzioterapii.

Dále služby zaměřené na regeneraci a relaxaci: Zdravotní a relaxační masáže, kosmetické služby.
Připravujeme: Interní ambulanci a diabetologii.

Dieta na snížení cholesterolu

Dieta na snížení cholesterolu

Dieta na snížení cholesterolu je pro pacienty s vyššími hodnotami cholesterolu velmi důležitým léčebným opatřením. Níže jsou uvedena pravidla stravy a potraviny, které je třeba omezit nebo zcela vyloučit z jídelníčku:

 

PRAVIDLA DIETY:

  • Denní příjem cholesterolu ve stravě by neměl překročit 300 mg/den.
  • Denní příjem tuků by neměl překročit 60g/den.
  • Živočišné tuky ve stravě by měly být nahrazeny rostlinnými.
  • Menší množství vepřového sádla je vhodnější než ztužené tuky.
  • Zvýšení příjmu vlákniny na 30g/den.
  • Omezení energetického příjmu u obézních pacientů je velmi důležité.
  • Zvýšení podílu polysacharidů ve stravě na úkor slazených potravin je žádoucí.
  • Minimalizovat příjem alkoholu.

 

POTRAVINY PRO DIETU NEVHODNÉ:

  • Maso - vnitřnosti (játra, ledvinky), kaviár, uzená masa, tučná masa, jitrnice, jelítka.
  • Uzeniny - turistický salám, poličan, gothaj, špekáčky, paštiky.
  • Tuky - sádlo, máslo, slanina, majonéza, tatarská omáčka.
  • Mléčné výrobky - smetana, tučné sýry a tvarohy, smetanové jogurty, smetanové zmrzliny a krémy.
  • Vejce - vejce jako samostatný pokrm - smažená vejce, vaječné saláty, maximálně 2 vejce na porci - 1 žloutek obsahuje 250 mg cholesterolu.
  • Ořechy - kokosové ořechy ve větším množství.
  • Polévky - polévka s játrovou zavářkou, tučné vývary, ovarová, zabíjačková.
  • Příkrmy - smažené brambory, majonézové saláty.
  • Moučníky - sušenky, oplatky, čokoláda, listové těsto, koblihy, dort s máslovými krémy, šlehačkové dezerty, chipsy, slané crakery.
  • Nápoje - alkoholické nápoje, smetanové koktejly.

23.04.2023

 

Konprax, s.r.o.

Budova Obecního úřadu
Dukelská 11, 273 51 Braškov
IČ: 26 421 739

IČP: 22 794 001   Praktický lékař pro dospělé

IČP: 22 262 001   Interní ambulance

IČP: 22 262 002  Diabetologie

 

Telefon: 602 934 478

E-mail: ordinace@konprax.cz

 

 

Dopravní spojení

Mapa

Smluvní pojišťovny

Důležité odkazy

Zpracování osobních údajů