• ÚVOD
  • ONLINE SYSTÉM
    • REGISTRACE (NÁPOVĚDA)
    • PŘIHLÁŠENÍ
  • SLUŽBY
    • ORDINACE PRAKTICKÉHO LÉKAŘE
    • DIABETOLOGICKÁ PORADNA
    • INTERNÍ AMBULANCE
    • PRACOVNĚ LÉKAŘSKÉ SLUŽBY
    • RELAXACE A REGENRACE
    • PŘÍSTROJOVÁ TECHNIKA
    • SMLUVNÍ POJIŠŤOVNY
  • REGISTRACE NOVÝCH PACIENTŮ
  • LÉKAŘI
  • ODKAZY
Konprax
  • ONLINE SYSTÉM
    • REGISTRACE (NÁPOVĚDA)
    • PŘIHLÁŠENÍ
  • SLUŽBY
    • ORDINACE PRAKTICKÉHO LÉKAŘE
    • DIABETOLOGICKÁ PORADNA
    • INTERNÍ AMBULANCE
    • PRACOVNĚ LÉKAŘSKÉ SLUŽBY
    • RELAXACE A REGENRACE
    • PŘÍSTROJOVÁ TECHNIKA
    • SMLUVNÍ POJIŠŤOVNY
  • REGISTRACE NOVÝCH PACIENTŮ
  • LÉKAŘI
  • ODKAZY

Nové pracoviště Konprax v Kladně

Milady Horákové 2764, v areálu firmy ČNES (administrativní budova, vstup B).

Nabízíme: Pracovně lékařské služby a fyzioterapii.

Dále služby zaměřené na regeneraci a relaxaci: Zdravotní a relaxační masáže, kosmetické služby.
Připravujeme: Interní ambulanci a diabetologii.

Dieta při dně

Dieta při dně

K dietou nejsnáze ovlivnitelným kloubním onemocněním patří dna. Při „dně“ je porušena přeměna bílkovin, které obsahují purinové látky. V krvi se pak zvyšuje množství urátů, které se ukládají v chrupavkách kloubů, v ledvinách v podobě ledvinových kaménků.

PRAVIDLA DIETY PŘI „DNĚ“

  • Ze stravy vyloučíme potraviny obsahující větší množství purinů - zvěřina, vnitřnosti, masové vývary, trvanlivé salámy, uzená masa,
    olejovky, kakao, čokoládu, silný černý čaj, zrnkovou kávu, luštěniny, alkoholické nápoje, houby
  • Doporučujeme snížit celkové množství bílkovin na 50-60 g/ den
  • Maso zařazujeme nejlépe 1x denně, ostatní bílkoviny hradíme ve formě mléčných výrobků. Porce masa by neměla překročit 90g
    před kuchyňskou úpravou. Vhodné je dušení, vaření ve větším množství vody, aby se puriny vyvařily a tím se zmenšilo jejich
    množství na porci.
  • Snažíme se vhodným výběrem potravin dosáhnout toho, aby strava měla zásadotvorný charakter. V období záchvatů je vhodná
    bezmasá dieta bez dráždivých druhů koření s šetřící úpravou.
  • Energetický příjem stravy přizpůsobujeme hmotnosti pacienta. U obézních pacientů se snažíme o redukci jejich hmotnosti.

POTRAVINY NEVHODNÉ PŘI „DNĚ“

  • Maso - zvěřina, vnitřnosti (mozeček, játra, ledvinky), uzené maso, bifteky, úprava smažením.
  • Uzeniny - všechny druhy salámů, paštika, šunka.
  • Tuky - slanina, tučné pokrmy, smažená jídla.
  • Mléčné výrobky - při záchvatu zrající a plísňové sýry.
  • Vejce - vejce na slanině, velké množství a časté podávání, majonéza.
  • Ovoce a zelenina - rebarbora, špenát.
  • Polévky - masové vývary, sáčkové polévky, vývar s játrovými knedlíčky, luštěninové polévky.
  • Příkrmy - smažené bramborové hranolky, luštěniny (čočka, hrách, fazole).
  • Moučníky a sladká jídla - čokoláda, smažené druhy, při nadváze pacienta jsou nevhodné všechny druhy.
  • Nápoje - kakao, čokoláda, silný černý čaj, zrnková káva, alkoholické nápoje všeho druhu.
  • Koření - masové extrakty, masox, polévkové koření, příliš ostré pokrmy s kari, chilli, pepřem, houby.

24.04.2023

 

Konprax, s.r.o.

Budova Obecního úřadu
Dukelská 11, 273 51 Braškov
IČ: 26 421 739

IČP: 22 794 001   Praktický lékař pro dospělé

IČP: 22 262 001   Interní ambulance

IČP: 22 262 002  Diabetologie

 

Telefon: 602 934 478

E-mail: ordinace@konprax.cz

 

 

Dopravní spojení

Mapa

Smluvní pojišťovny

Důležité odkazy

Zpracování osobních údajů